2013. szeptember 26., csütörtök

Wolferstetter Hefe Weizen Export 5.5%

Típus: Német sör, világos búza

Saját tapasztalat: A Wolferstetter búzasöre megszívatott rendesen. Nem elég, hogy nem akart kellő sebességgel hűlni a hűtőben, a kitöltéskor olyan atom mennyiségű habja lett, hogy az üvegnek nem egészen a felét sikerült - szinte csepegtetve - a pohárba tölteni. Ráadásul ez a kemény hab alig akart szertefoszlani, hogy legalább hozzájussak az alatta helyet foglaló aranysárga, ránézésre szűrt búzasörhöz. Ahogy kicsit sikerült fogyasztani a pohárból, mindig rátöltöttem az üvegben maradt, és felkevert sört, így a vége felé azért elérte a szűretlen jellegét. Ízét tekintve átlagos német búzasörnek mondanám, német vonalhoz mérve kicsit átlag alatti, magyar ízekhez képest kicsit az feletti. Az érte fizetett 85 eurocent nem volt pénzkidobás, viszont vannak ennél olcsóbb, de jobb sörök is ott, ahonnan ez jött :) Az eddig kóstolt Wolferstetter-ek közül ez ízlett a legjobban.


Wolferstetter Edel Hell
Wolferstetter Pils Josef Groll

Alkoholtartalom: 5.5%

Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, élesztő, komló, komlókivonat

Gyártja: Wolferstetter Bräu Georg Huber KG, 94474 Vilshofen an der Donau

Itt vettem: Németország, Vilshofen, REWE Ára: 0,85€







Értékelés
Sör pontszám: 5/10
Ár/érték: - 6/10
Újra vennék? – Talán
Megérte? - Igen

Wolferstetter Edel Hell 4.9%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Wolferstetter Edel Hell nevű sört a Wolferstetter Josef Groll Pils után bontottam ki az összehasonlíthatóság kedvéért. Kitöltve, ránézésre semmi különbséget sem fedeztem fel a kettő között, talán annyit, hogy a habja kevésbé volt tartós az Edel Hell-nek. Ízükben, azonban már volt némi eltérés: Az Edel Hell-nek a keserűség mellett inkább száraz és szájösszehúzós, mintsem üvegíze volt, de ezt sem mondanám éppen rendkívül finomnak. A pilsner máshogy volt rossz, mint ez...


Alkoholtartalom: 4.9%




Összetevők:
víz, maláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Wolferstetter Bräu Georg Huber KG, 94474 Vilshofen an der Donau

Itt vettem: Németország, Vilshofen, Kaufland; Ára: 0,75€








Értékelés

Sör pontszám: 4/10
Ár/érték: - 6/10
Újra vennék? – Nem nagyon
Megérte? - Nem

Wolferstetter Pils Josef Groll 4.9%

Típus: Német sör, világos

Saját tapasztalat: A Wolferstetter Pils söre Vilshofenben készül, egy Passau melletti kis városkában. Viszonylag régen ittam "sima" német világos pils sört, így pluszponttal indult a kék címkés versenyző. Kitöltéskor mintaértékű, és tartósságú hab koronázta meg a 69 eurocentes sört - ilyet itthon a 199 Ft-os kategóriában ritkán látni. A kortyolások során határozottan keserű volt, amivel önmagában nem is lenne semmi baj, viszont egy egészen átütő üvegíz társult a képbe, amely miatt minden korty élvezeti értéke egyre inkább csökkent csökkent. Habár ahogy fogyott a fél liter, egyre jobban megszoktam ezt a "jellegzetességet", de valószínűleg nem ez lesz az a sör, amelyből egész rekesszel fogok hozni legközelebb, német viszonylatban átlag alattinak éreztem.
 

Alkoholtartalom: 4.9%


Összetevők:
víz, maláta, komló, komlókivonat

Gyártja: Wolferstetter Bräu Georg Huber KG, 94474 Vilshofen an der Donau

Itt vettem: Németország, Vilshofen, Kaufland; Ára: 0,69€







Értékelés
Sör pontszám: 3/10
Ár/érték: - 4/10
Újra vennék? – Nem nagyon
Megérte? - Nem