2013. december 28., szombat

Straffe Hendrik Tripel 9%

Típus: Belga sör, világos (félbarna?)

Saját tapasztalat: A Straffe Hendrik Tripel 9 egy olyan belga sör, amelynek elején egy arcot ábrázoló holdacska jelenik meg, amely - talán - nem más, mint Straffe Herndrik. Viccet félretéve a  Huisbrouwerij De Halve Maan nevű főzdében készítik, Brugge-ben, és aki tudja, hogy miként kapcsolódik ide a Hendrik, írja meg nyugodtan :).
Magát a sört erősre főzték, 9% tekintélyes mennyiség egy ilyen pici üvegben is. A sör illata mindenképpen "belgás", a kortyok pedig olyan ízkavalkádot hoznak, melyek magukban foglalják az élesztős jegyeket, sokféle gyümölcsös ízt (+konyakmeggy), valamint egy pici fanyar keserűséget is. Igen kellemes elegy, amelyhez az alkohol épp annyi dominanciát ad, hogy kellően határozott lehessen ez a Tripel. Habja krémes, diszkréten, ám mégis igen tartósan megmaradt a sör tetején, együtt hömpölyögve azzal. Példaértékű sörként ismertem meg a Straffe Hendrik 9-et, kíváncsian fogom vadászni a Quadrupel, valamint a Brune változatokat is. Ára nem volt kevés, 800Ft-ba került 2012 nyarán, viszont lassan már megszoktam, hogy a belga sörök ennyibe kerülnek.


Alkoholtartalom: 9%

Összetevők: Csak annyi derült ki, hogy árpamalátát tartalmaz

Gyártja: Brouwerij De Halve Maan, 800 Brugge, Belgium

Itt vettem: Csakajosor, Budapest; Ára: 800 Ft (2012.07)







Értékelés
Sör pontszám: 9/10
Ár/érték: - 5/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

1 megjegyzés:

  1. tökéletes választás, de a quadruppel se kutya, csak ajánlani tudom, pláne, ha lehetőséged adódik a sörfőzdében inni :-)
    a név pedig innen ered:
    http://www.halvemaan.be/index.php?id=54&L=2

    VálaszTörlés