2013. november 1., péntek

Uherský Brod - Comenius14 - 6%

Típus: Cseh sör, világos

Saját tapasztalat: Az Uherský Brod - Comenius 14 egy kicsi extra alkoholtartalommal megspékelt, telt, világos sör. A palackon feltüntetett információ szerint a sörfőzde 1894 óta készíti termékeit, amelyeket ma a Pivovary Lobkowicz forgalmaz. Kitöltve látszódik, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot, aranysárga-barna színének köszönhetően jó benyomást tett rám az első pillanatokban. Habja rövid életű volt, amelyfeltehetőleg a magas(abb) alkoholtartalomnak tudható be. Fő íze inkább édesnek hat, egyedül utóízében éreztem a komló keserűségét. Összességében jól iható sörnek ismertem meg, nem félnék levenni egy újabb üveggel a polcról. A Comeniust egy 7-es csomag részeként vettem, egy üveg ára átlagolva 17 CZK volt.

Kis komolyság: Comenius (csehül Jan Amos Komenský) cseh pedagógus és író, „a nemzetek tanítója”. Ő tekinthető az első modern pedagógusnak.

Alkoholtartalom: 6%

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, komlótermékek

Gyártja: Pivovar Uherský Brod
Forgalmazza: Pivovary Lobkowicz a.s. Hvezdova 1716/2b, 140 78 Praha, Csehország

Itt vettem: Albert, Písek, Csehország; Ára: ~17CZK (2013.08)








Értékelés
Sör pontszám: 6/10
Ár/érték: - 6/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen


1 megjegyzés:

  1. Ár-érték arányban az Uhersky Brod legolcsóbb 10-es verziója a legjobb. Kb. mint a Staropramen, csak jobb. Dél-Kelet-Morvaországban elég népszerű. Máshol elvétve kapni.

    VálaszTörlés