2012. augusztus 15., szerda

Paulaner Weissbier-Zitrone Alkoholfrei 0%

Típus: Német sör, világos búza, alkoholmentes

Saját tapasztalat:

Paulaner sör = Finom sör.
Búzasör = finom sör.
Búza + Citrom = Finom elegy.

Ma estére egy alkoholmentes sörre/üdítőre esett a választásom, nevezetesen a Paulaner Weissbier-Zitrone-ra. A kis üveg egy teljesen új kategóriát teremt nálam, mivel búzasör és limonádé van keverve egymással, ilyet eddig sehol sem láttam. A pohárra ránézve, kóstolás nélkül nem tudnám megmondani, hogy vajon sima búzasör-e, vagy éppen valami más, erről csak az első kortyok döntenek... Amelyek egészen citrusosak! Ennél a sörnél szerintem sokkal intenzívebben jelentkezik a citrom íz, mint a nemrég kóstolt Hacker-Pschorr Münchner Radler-nél. Olyannyira, hogy búzasörre emlékeztető ízvilágot csak nagyon erősen beleképzelve tudtam felfedezni, és a 0% alkoholtartalmát is ide véve leginkább egy üdítő limonádé képét alkotta nálam. Összességében jól esett, finom volt, viszont ha búzasörre vágyom, inkább mondjuk Hacker-Pschorr - Hefe Weisse 5.5% vagy egy Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel 5.3% lesz amit kibontok.
Mivel búzasörös, citromos, alkoholmentes "radlert" még nem ittam, ezért önállóan nézem, és új kategóriát teremt nálam. Különdíjat adok rá :)

A kóstoláshoz a sört a Paulaner Shop biztosította, ezúton is köszönet érte.

Alkoholtartalom: 0%

Összetevők: 50% Alkoholmentes búzasör (víz, búzaláta, árpamaláta, élesztő, komló), 50% Zitromoslimonádé (víz, cukor, citromlé (3,3%), narancslé koncentrátum, szénsav, C vitamin és természetes aroma más természetes aromákkal, szentjánoskenyérmagliszt)

Gyártja: Paulaner Brauerei GmbH & CO KG. D-81541 München
Forgalmazza: Ever Drink Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 10.

Itt vettem: Paulaner Shop





Értékelés
Pontszám: Különdíjas
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése