2012. augusztus 26., vasárnap

Chapeau Kriek Lambic Beer 3.5%

Típus: Belga sör, meggyes

Saját tapasztalat: Elég régen kóstoltam már belga sört, ízesítettet pedig még régebben. Utoljára meggyesből a Lindemans Kriek-et valamint a Kasteel Rouge-t ittam, amelyek akkor nagyon ízlettek.
A Chapeau Kriek egy spontán erjesztésű belga meggysör, amely 3.5% alkoholt tartalmaz. Ízében határozottan erősen jelen van a meggy savanykássága (hiszen a címke szerint nem meggylé, hanem meggy került bele), és pont ettől különleges ez a kis üveg! A pohárba töltve habja nem volt, színe viszont gyönyörű, vöröses, illata pedig friss, gyümölcsös.
A 0.25L-es palack tartalma olyan gyorsan itatta magát, hogy simán lecsúszott volna belőle még 2-3 üveggel. Sör mivoltát szinte észre sem lehet venni, kis túlzással ez egy karakteres alkoholos üdítő is lehetne, de ízesített belga söröknél ez nem ritkaság.
Összességében sokkal könnyedebb volt, mint a Kasteel Rouge a maga 8%-ával, és pont ezért is ajánlható könnyed kikapcsolódáshoz mindazoknak, akik egy kis különleges ízvilágra vágynak. Egyetlen negatívuma az ára...

Alkoholtartalom: 3,5%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, búza, komló, sörélesztő, cukor, aroma, meggy (20%)

Gyártja: Brouverij de Froch, Langestraat 20, B-1741 Wambeek

Itt vettem: Kecskemét, Interspar. Ára: 499Ft (2012.03.)



Értékelés
Ízesített sör pontszám: 9/10
Ár/érték: 6/10
Újra vennék? – Igen
Megérte? - Igen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése