2012. június 3., vasárnap

3. Belga Sörfesztivál Élménybeszámoló, képekkel 2012


 3. Belga Sörfesztivál 2012. - Élménybeszámoló, képekkel

2012.06.02-án ellátogattunk a 3. Belga Sörfesztiválra, Budapestre. Az érkezés kicsit kacifántosra sikerült, ugyanis a Hősök terén szálltunk le a földalattiról, hogy a kis hídon átkelve  megközelítsük a helyszínt, a Vajdahunyad Várat. A Hősök tere azonban teljesen le volt zárva (mint kiderült Bruce Willis - Die Hard 5. - A good day to die című filmjét forgatták... ), így hát az Állatkerti úton kerültünk és így érkeztünk meg a helyszínre, a Mezőgazdasági Múzeumhoz. Kint kenyérlángosokat sütöttek, és a parkban sokan a fűben üldögéltek a sörükkel. Kifelé megkóstoltuk a kenyérlángost, 600 Ft-ért egész finom volt.

 A bejárat mellett egy gyönyürű Pontiac-ot is kiállítottak, commentekben lehet küldeni a pontos típust :)



Az előzetes információk alapján közölt 2500 illetve 3500 Ft-os belépők mellé tényleg adtak üvegpoharat, és zsetonokat is. A sörfeszt egész ideje alatt a standoknál csak ezekkel a zsetonokkal lehetett fizetni, általában 1 zseton = 2 dl volt a váltó. Ez alól 1 kivételt találtam, a Trappistes Rochefort 10-et, amelyért kettőt kértek, de cserébe az egész 0.33-as palack tartalmát adták. (végül úgy döntöttem, ezt kihagyom).
Plusz zsetont pedig a kasszánál lehetett váltani 500 Ft/db áron.

Amellett, hogy az italok kiadása így egészen gyorssá vált, pár dolgot felsorolok, ami nem tetszett:
  1.  A kerek 500Ft-ok által teljesen elveszett az árak, italok skálázhatósága
  2. A belga sörök általában 0.33-as palackban kerülnek forgalomba. Mivel 2 dl járt egy zsetonért, elkerülhetetlen volt, hogy már korábban kibontott üvegből kapjuk az éppen kóstolt sört. (kivéve persze a csapoltak)
  3. Nem lehetett üveges sört elvitelre vásárolni, még úgy sem, hogy pl. adok 5 zsetont (1L) 3 üveg sörért (szintén 1L) 
  4. Annak ellenére, hogy a boltokban is 500-800 Ft egy kis üveges belga sör, valahogy az egész rendezvény alatt úgy éreztem, hogy "jól lehúznak". (A sajtos standál volt a legérezhetőbb: Két harapásnyi sajt, amelybe fogpiszkálót szúrtak, 1 zsetonba került)
 A fentiek ellenére, az összes kóstolt sör nagyon finom volt. Sikerült végre belekortyolnom egy Orvalba, Delirium Red és Delirium Nocturnum sörökbe, és jó pár ízesített, gyümölcsös különlegességbe is. Összességében jó élmény volt a standok között, rengeteg sörkedvelővel együtt a különlegességekre vadászni! Azt hiszem, megyek jövőre is! Addig pedig mindjárt itt az V. Cseh Sörfesztivál!

Végül pár életkép:











1 megjegyzés: