2011. szeptember 18., vasárnap

Kasteel Donker 11% - Belga sör

Típus: Magas alkoholtartalmú, barna, belga sör

Saját tapasztalat: A Kasteel család (Kasteel Rouge, Kasteel Tripel) harmadik tagja, amely a család barna képviselője. A pohárba töltve nem volt akkora habja, mint a Tripelnek, és ez a kevés is szinte rögtön beleolvadt a sötét színű sörbe. Mivel este volt, ezért a vakus kép gyakorlatilag teljesen feketének mutatja, de próbáltam anélkül is megörökíteni az összehasonlíthatóség kedvéért.
Ízvilága édesebb (barna sörösebb), mint a Tripelnek (vagy a VBK-szerű Rouge-nak), de ez is tipikus "belgasör" ízvilágot hozott, amelyet becsukott szemmel is megismernék. 11% alkoholtartalma nagyot üt, íze rendkívül összetett, finom, malátára és szárított gyümölcsökre emlékeztet. Akár egy étkezés utáni, portói bor helyettesítőjeként is megállná a helyét.
Egy belgasörös este kihagyhatatlan része! Ez is tíz pont! :)


Alkoholtartalom: 11%

Összetevők: ivóvíz, árpamaláta, komló, kandiscukor, sörélesztő

Gyártja: Br. Van Honsebrouck. Oostrozebekestraat 43. B8770 Ingelmunster, Belgium

Itt vettem: Szolnok, Cora, Ára: 779 Ft (0.33l)



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen

Sör pontszám: 10/10
Ár/érték arány: 7/10

2 megjegyzés:

  1. Brüsszelben vettem egy ilyet 1,4 €-ért. Egy kicsit édesnek találom,de emelett van egy csomò érdekes íz benne.A belga sörök ízvilága tényleg érezhető!

    VálaszTörlés
  2. Finom édes és erős öröm :) A legolcsóbban akciósan eddig 3.99 Eur 4 db + 0.40 a betét Carefourban. Otthon a Groby-ban is ha jól emlékszem 689 Ft

    VálaszTörlés