2011. június 8., szerda

Heineken

Típus: Holland sör, világos

Saját tapasztalat: Pohárba töltve egészen világos. Viszont valahogy olyan semmilyen, ami végülis nem hátrány, de nem is előny. Egy a sok közül nekem, nincs jellegzetessége. Talán keserűbb, mint egy alap sör, de a barna Staropramen után kóstolva talán nem is csoda.
Habja tulajdonképpen nem volt, és ez a minimális is azonnal eltűnt.

Szerintem széles réteget akartak lefedni vele, ezért nem játszhattak az ízekkel, de szomjoltónak egyet-egyet le tudnék csúsztatni. Csapolva is kóstoltam Szegeden a múlt héten (590-ért), ott jól esett a 30 fokos melegben, de valahogy nem alkotott maradandót nálam.

Alkoholtartalom: 5%

Összetevők: Víz, árpamaláta, komló, Készült a speciális „A” sörélesztő felhasználásával - (ez vajon mi lehet???)

Forgalmazza: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 9400 Sopron, Vándor Sándor u. 1.
Gyártja: Heineken Brouwerijen B.V Amsterdam, Holland

Itt vettem: Kecskemét, Tesco – Ára: 219 Ft



Értékelés:

Újra vennék? – Igen
Megérte? – Igen

Sör pontszám: 6/10
Ár/érték arány: 7/10

27 megjegyzés:

  1. elég lapos sör szerintem is...Viszont kíváncsi lennék, milyen íze van a Hollandiában főzött Heinekennek - mert ezt a magyar verziót ugye Sopronban főzik.
    B

    VálaszTörlés
  2. Szerintem túlértékelted.
    Ennek a sörnek egyedül a marketingje a jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek!Ezzel bármely Lidl-es sör felveszi a versenyt pl az általad lehúzott Grafewelder is.A heineken a foci és sportbuzik söre.Jó a reklám és ennyi.Sima vizes ízetlen valami.

      Törlés
  3. Szerintem az íze teljesen megfelelő, sőt egyenesen kiváló. Egy sör legyen sör, ne epdig mindenféle ínyenc pancslé. Ez nem bor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Forgalmazza: Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. 9400 Sopron, Vándor Sándor u. 1.
      Gyártja: Heineken Brouwerijen B.V Amsterdam, Holland
      Ez a 3 sor szerint pediglen nem Sopronban gyártják...

      Törlés
  4. ez egy ízetlen lötty azoknak akik csak divatból söröznek egy -egy összejövetelen de fogalmuk sincs , hogy milyennek kell lennie egy sörnek és képmutatóan nem is érdekli őket a többi sör . Valószínű Hollandiában finomabbra főzik csak itt csinálják íztelenre. gondolván úgyis drágább a többi sörnél ezért úgyse veszi meg senki csak a már fentebb említett réteg. a lejárt szavatosságuakat meg összemossák a gyár többi maradékával és soproni néven ujra palackozzák. Egészségünkre. :S
    manci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Manci,ezt honnan tudod?Bocsánat, nem kötekedem, hanem érdekel.Köszi előre is:Rita

      Törlés
  5. nekem az egyik kedvenc söröm már jó ideje.mindenhez iható.ittam kint is hollandiában a gyár látogatás alatt,igaz picit jobb mint az itthoni ,de nincs közt nagy eltérés,a világon mindenhol ugyanazt a minőséget kapod!

    speciális „A” sörélesztő: ez azt takarja ,hogy amikor megalkották a sör receptjét és az első főzet ami sikeres volt ,az ahhoz használt sörélesztő gombák leszármazottjai kerülnek bele a mai főzetekbe is,ezzel külön labor foglakozik.ezt a sörélesztőt direkt a heinekennek készítették.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt azért írtad mert a heinekennél dolgozol gyárlátogató, itt nem a te véleményedre kíváncsiak.

      Törlés
    2. nem ott dolgozok csak érdekelnek a háttér információk,szeretek mindent tudni.ilyen egyszerű.

      az írásodból kiderül h téged semmi nem foglalkoztat.

      Törlés
  6. Az üveges és a dobozos is átlagos kategória nem ér annyit amibe kerül viszont csapoltan ittam és nagyon jó volt. Egyszer kaptam hollandiából azzal meg nem lehet egy napon említeni!
    Zsolt

    VálaszTörlés
  7. Az emúlt 15 évben jó párszor ittam Hollandiában. A Sopronban gyártott nem olyan mint a hollandiai, de ez sajnos igaz minden licence alapján itthon gyártott sörre.
    Opapa

    VálaszTörlés
  8. Taknyos kis buziknak való.

    VálaszTörlés
  9. A bitang életbe, mennyi hülye is hozzászól! Nem mondom hogy kiemelkedő, egy szimpla ivósör, és drága, de miért is kell buzizni,stb?

    VálaszTörlés
  10. Kedves tesztelő,előtte ittál egy más fajta sört.
    Szerinted ez mennyire normális,miért nem egy negróra nyomod a tesztalanyokat:(
    Amúgy ez a sör vagymi, egy sima pisi,és igen, buziknak való~:-)

    VálaszTörlés
  11. Kozepes sor, eros marketingel, de nalam egyik cseh sorrel( Igazi Csehorszagban gyartott sorrel) sem veheti fel a versenyt.Overpriced... Akkor mar inkabb Budweiser..

    VálaszTörlés
  12. A Heineken csak egy hype. Átverés. Lufi. Egy nagy lufi, amely nem fog kidurranni, mert mindig lesz pár imbecilis, aki isteníteni fogja ezt az izét. Elhiszem hogy a hollandiában főzött termék fényévekkel jobb, de ez itthon egy vicc, 250-300 forintokért, éttermekben 450-600 forintokért meg pláne.

    VálaszTörlés
  13. Sosem okoz csalódást. Nincs hibás széria. Mindig tartja a szintet. Elképesztő eladási szám mellett is optimális és jó minőség.

    VálaszTörlés
  14. Úgy érzem divat lett szidni a Heineként. Pedig egy kiváló sörről van szó. Normalis alapanyagokból készül, és abszolút nem drága ha azt nézzük hogy a sokak által istenített 600-700 forintos belga sorokben gyakran benne van a kukorica...

    VálaszTörlés
  15. Ebben a "sörben" a reklámot szeretik az emberek. Az íze egy kesernyés vízhez hasonlít.

    VálaszTörlés
  16. Ebben a "sörben" a reklámot szeretik az emberek. Az íze egy kesernyés vízhez hasonlít.

    VálaszTörlés
  17. olyan szar íze van a heinekennek, mintha alkoholmentes sör lenne. tökéletesen jellegtelen!

    VálaszTörlés
  18. Átlagos sör. Semmi extra. Jó a marketing.

    VálaszTörlés
  19. Nálam még a kukoricás Dreher is verte, pedig az is jó szar volt. Kis utána olvasással és pár ezer Ft befektetéssel otthon sokkal jobbat lehet főzni akár konzervből is.

    VálaszTörlés